Vabilo na 6. Mikrobiološki večer SMD v Hiši eksperimentov (19.april 2012) z naslovom Mikroorganizmi kot pokazatelji okolju nevarnih lastnosti onesnaževal (dr. Tatjana Tišler)

 

 

Vljudno vabljeni na 6. MIKROBIOLOŠKI VEČER SMD v Hiši eksperimentov, v sklopu katerega se bo odvijalo poljudnoznanstveno predavanje dr. Tatjane Tišler z naslovom:
Mikroorganizmi kot pokazatelji okolju nevarnih lastnosti onesnaževal.
Številne kemikalije in komercialni proizvodi, ki jih uporabljamo v vsakdanjem življenju, imajo poleg uporabnih lastnosti tudi nezaželjene, pogoste med njimi so strupenost, obstojnost in kopičenje v organizmih. V času njihove proizvodnje, transporta, skladiščenja in uporabe le-te zaidejo v vodno okolje, kjer lahko škodljivo delujejo na tam živeče vodne organizme, posredno pa tudi na zdravje ljudi. Kako ovrednotiti in napovedati potencialne negativne učinke onesnaževal na organizme? Z uporabo bioloških preskusov pridobimo koristne informacije. Ravno mikroorganizmi so skupina organizmov, ki jih pogosto uporabljamo za oceno strupenosti, obstojnosti in tudi estrogenske aktivnosti kemikalij, njihovih mešanic in komercialnih proizvodov.

Predavanje bo v ČETRTEK, 19.4.2012, z začetkom ob 20:30
Lokacija: Hiša eksperimentov, Trubarjeva c. 39
Vstopnine ni! Število prostih mest je omejeno!