Vljudno vabljeni na 9. MIKROBIOLOŠKI VEČER SMD v Hiši eksperimentov, v sklopu katerega se bo odvijalo poljudnoznanstveno predavanje prof. dr. Petra Rasporja z naslovom:
Naš vsakdanji kruh in mikroorganizmi ali kdo bo koga?
V predavanju bodo predstavljeni koncepti potreb, virov, metod in razvoj tehnologij ter razumevanje novosti s strani potrošnikov. Prav tako bo predstavljen pogled na kaj lahko naredi mikrobna biotehnologija v okviru živilsko prehranske oskrbovalne verige:
– povečanje produktivnosti
– povečanje čistosti
– povečanje varnosti
– izboljšanje prehrane
– izboljšanje kakovosti hrane
– izboljšanje trajnosti
– izkoriščanje ugodnosti ekosistema
Predavanje bo v ČETRTEK, 21.2.2013, z začetkom ob 20.30.
Lokacija: Hiša eksperimentov, Trubarjeva c. 39
Vstopnine ni! Število prostih mest je omejeno!